Merhaba sevgili arkadaşım,
Evde hamburger yapmak gerçekten çok eğlenceli. Hele ki ekmeğinizi kendiniz yapıyorsanız. Daha önce birçok kez hamburger ekmeği yaptım ama eski dostum Devran ile yaptığım bu çörek yeni favorim oldu 🙂
Verdiğiniz ölçülerde 5 adet doyurucu hamburger ekmeği çıkıyor. En iyi yanı ise gram yağ içermemesi…
Şimdi gelelim hamburger ekmeği yapmanın püf noktalarına.
Bu ekmeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şey mayalanmasıdır. Ne çok fazla ne de az mayalanmalı o yüzden verdiğim sürelere dikkat edin.
Ekmeği pişirmeden önce fırının tam sıcaklıkta olduğundan emin olun. Fırından fırına değişiklik gösterse de pişme süresi belli olduğundan ara sıra fırının kapağını açmadan ekmeği kontrol edin.
Tarifin video açıklaması:
Ekmeği bölmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelene kadar ekmeği dinlendirin.
Haftaya çok detaylı bir hamburger köftesi tarifi vereceğim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Hamburger ekmeği nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 3 su bardağı un 1 su bardağı su + yarım çay bardağı 10 gram. instant maya 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tuz
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 1-2 yemek kaşığı susam
Hamburger ekmeği nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Un, tuz ve instant mayayı derin bir karıştırma kabına alıp tahta kaşıkla karıştırın. Bal ve bir bardak su ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca elinizle yoğurmaya başlayın. Yarım çay bardağı su ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru 4-5 dakika daha yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Kalan hamuru un masasına alıp topluyoruz ve parçalara ayırıyoruz. Ekmek dilimlerini unlanmış tepsiye alın ve üstü kapalı olarak 30 dakika daha mayalanmaya bırakın. Ekşi mayaya yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 190 derecede 18 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]