Amanda çıtır çıtır hamsinin tadına doyum olmaz 🙂 Herkese afiyet olsun!!!
İçerik Tablosu
Hamsi tava tarifi için malzemeler
500 gr – 1 kg domuz eti
Mısır unu veya un
tuz
Sebze yağı
Hamsi tava tarifi nasıl yapılır?
Hamsileri kılçıklarını çıkarmadan başlarını keserek temizleyin. Bol suda yıkayıp süzgeçte birkaç dakika süzülmeye bırakın.Yağı tavada çıtır çıtır olana kadar ısıtın.
Hamsileri una batırın, fazla unu almak için kuyruğundan tutun ve iki veya üç kez hafifçe sallayın ve tavaya koyun. Kızaran balığın bir tarafını maşa ile çevirin ve diğer tarafını da kızartın.
Sıcak servis yapın.
notlar:
Balık aroması açısından kızartmadan önce un ve tuzun karıştırılması tercih edilir.
Mısır unu balığa çok güzel bir çıtırlık verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve bu şekilde yenilmesi tavsiye edilir.
Yağın kızdığından emin olun ve yağın soğumaması için hamsileri azar azar tavaya koyun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]