Lezzetli kabak ve patlıcanlı patates cipsi için malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı mısır unu
Patlıcan cipsi için:
- 1 küçük patlıcan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- çeyrek çay kaşığı karabiber
Kabak cipsi için:
- 1 küçük kabak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- çeyrek çay kaşığı karabiber
- 1 yumurta
Kabak ve patlıcandan harika bir cips tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patlıcanın kabuğu soyulmadan ince dilimler halinde kesilir.
- Üzerine tuz, baharat ve zeytinyağı ilave edilip karıştırıldıktan sonra her iki tarafı tek tek mısır unu ile kaplanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Daha sonra kabak ince bir şekilde soyulur ve dilimler halinde kesilir.
- Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 200 derecelik fırında 20-25 dakika çıtır çıtır olmasını istediğiniz kadar pişirilir.
- Tatlı patates cipslerimiz sade veya yoğurt, biber ve nane ile hazırlanan sosa batırılarak yenebilir. Her iki şekilde de harika çalışıyor.
Resimli kabak ve patlıcan tarifinden harika cipsler
“Muhteşem Kabak ve Patlıcan Cipsleri” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]