Hasanpaşa Köfte – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hasan Paşa köftesi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 33 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Et püresi, Fırın Yemekleri, Fırın Köfte, Hasan Paşa, Köfte Nasıl Yapılır, Hasan Paşa, Köfte Nasıl Yapılır, Köfte, Köfte, Patates Püresi, Patatesli Köfte, Köfte Püresi , sulu köfte, sulu yemek ve et yemekleri

Çıkış tarihi: 09-10-2009

4 5 5 1

Köftenin her türlüsüne bayılırım, hele içinde patates kızartması veya patates püresi varsa, sofrada başka bir şey aramıyorum. Hasanpaşa Köftesini sevme sebeplerimden biri de harika bir ikili oluşturup tek tabakta servis etmeleri.

Ben çok su yemeyi sevmem fırında yapılan köfteyi bile. Tarifte domates dilimleri kullandığım için salçanın suyunu eklemedim, yağını pişerken ekledim. Ama isterseniz salçalı suya biraz kekik ekleyip pişirmeden önce tepsiye ekleyebilirsiniz. Bu lezzetli tarifi uygularken mutlaka pilav yapın.

Bugünün kahvaltı menüsüne göz atın. Abone olarak yemek kitabı kazanma şansı yakalayın.

Aşk…

Hasan Paşa köftesi

Hasanpaşa köftesi tarifi malzemeleri

Köfteleri hazırlamak için:

    500 gram kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 dilim maydanozlu ekmek 2 diş sarımsak Kırmızı biber, karabiber, tuz 3 adet orta boy domates 1 adet köfte başına 1 adet cheddar peyniri

Püreyi hazırlamak için:

    4 adet orta boy köfte 1 çay bardağı süt 1 yk tereyağı tuz 1 yk isteğe göre hindistan cevizi yağı

Köfte nasıl yapılır Hasan Paşa

Hasan Paşa köftesi tarifi nasıl yapılır?

püre yapmak:

Köfteleri hazırlamadan önce patatesleri soyup iri iri doğrayın ve haşlayın. Haşlanmış patatesleri diğer malzemelere ekleyip çatalla ezin veya rondodan geçirin. Bir sıkma torbasına koyun ve oturmasına izin verin.

Köftelerin Yapılışı:

Soğanı ve sarımsağı soyup rendeleyin, bir domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Ekmeği rondodan çekin. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp 5 dakika yoğurun. İki domatesi kesin ve fırın tepsisine yan yana koyun. Yoğurduğunuz köftelerden limon büyüklüğünde parçalar alın. Ortasını çukur yapıp domateslerin üzerine yerleştirin. Her pankekin ortasına bir parça kaşar peyniri koyun. Biraz yağ ekleyin ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen köftelerin üzerine püreyi ekleyin ve sıcak servis yapın…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın