Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya kendi ellerimizle topladığımız gelinciklerden yaptığım haşhaş şerbeti ile başlamak istedim. Geçen hafta bir iş için kulübeye koştuk. Baharın gelmesiyle birlikte etrafımızdaki yeşillik gelincik tarlasına dönüştü 🙂 Gelincikleri çokça görünce dayanamayıp aramaya başladım.
Cemaliye Tüter’in bir kitabında haşhaş şerbeti tarifini bulunca tamam dedim. Kitapta haşhaş ve gül pekmezi birlikte verilmiş. Ayrıca, çiçek boyutu yoktu, sadece bir demet vardı. Topladığınız haşhaş ve gülleri ayıklayın, şeker, limon tuzu ve limon suyuyla birlikte bir kavanoza koyun, üzerine su ekleyin ve gölgede bırakın.
Gül şerbeti tarifini geçen yıl paylaştığım için tarifi sadece haşhaş tohumu ile yapmaya karar verdim. Toplanan yaprakları bir bardak su ile fazla bastırmadan ölçtüm ve kavanoza aldım. Gül şerbeti tarifinde şeker yoktur. Burada bir tarif bulabilirsiniz. İkinci bir yöntem olarak haşhaş şerbetini gül şerbeti gibi hazırlayabilirsiniz.
Şerbeti hazırlamak için öncelikle şerbeti hazırlamamız gerekiyor. Bu şerbeti dilediğiniz kadar sulandırarak kendi şerbetinizi hazırlayabilirsiniz. Aslında limon dilimli şerbeti, içeceği hazırladıktan sonra 2-3 saat buzdolabında bekletmek lezzetini artırmak için en doğrusu. Damak tadınıza göre limon suyu da ekleyebilirsiniz ancak o zaman rengi biraz bulanık olabilir.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Haşhaş Şerbeti Tarifi Malzemeler
Haşhaş şerbetini hazırlamak için:
- 6-7 su bardağı haşhaş yaprağı, 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı sıcak su, 2 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 çubuk tarçın.
Bir içki için:
- Bir bardak haşhaş tohumu şurubu, iki bardak soğuk su ve birkaç dilim buzlu limon
Haşhaş şurubu tarifinin çalışma yöntemleri?
Haşhaş yapraklarını toplayın. Topladığınız yaprakların siyah kısımlarını elinizle veya makas yardımıyla koparın. Haşhaşı bir kevgir içine alın, yıkayın ve iyice süzün. Gelincikleri derin bir kavanoza alın. Üzerine şeker ve limon tuzunu ekleyip karıştırın. Tarçın kabuğunu ve sıcak suyu kavanoza ekleyin, tekrar karıştırın ve suya rengini ve aromasını vermesi için çiçekleri 2-3 saat dinlendirin. Şurubu süzerek rengini veren çiçekleri ayırın. Buzdolabına ister küçük bir kavanoza ister cam bir şişeye koyun. Arzu edilen miktarda su, limon dilimleri ve isteğe bağlı olarak biraz limon suyu ile seyrelterek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]