Bulgur çorbası bol acılı ve sarımsaklı ekonomik, doyurucu ve şifalı bir tariftir.
Bulgur Anadolu topraklarının en güzel ürünüdür. Ülkemizde bol miktarda bulunan bulgur, son zamanlarda birçok çeşitte üretilmektedir. Sağlığına dikkat edenlerin de ilk tercihidir. Aslında sadece köfte veya pilav için değil, salata çorbası için de birçok tarif var. Sunacağımız tarifte bulgurdan yapılan çok güzel bir çorba! Üstelik sadece doyurucu değil, aynı zamanda soğuk algınlığı gibi küçük rahatsızlıklar için de faydalıdır.
Dersler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 soğan
- 3 domates
- 2 acı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı et/tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
yapılışı
Önce yemek için soğan ve biberleri doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Bulguru yıkayıp suyunu süzmesi için bir kevgir içinde bekletin.
Tavaya yağ, tercihen zeytinyağı ekleyin. Yağ kızınca yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Ardından pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından salçayı, rendelenmiş domatesi ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bulgur, et veya tavuk suyu ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.