Havuç Çorbası Nasıl Yapılır – Tariflerim

Muradiye Çorbası Nasıl Yapılır, Muradiye Çorbası Tarifi

Bursa yöresinden Muradiye çorbası yapıyoruz.

Sosu hazırlamak için önce tavuk göğsünü küçük parçalara ayırıyoruz.

Kabağı yıkayın ve büyük parçalar halinde kesin

havucu kesin

Çorbayı pişireceğiniz tencereye yağı alıp küçük doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kavurmaya başlıyoruz.

Tavuk göğsü suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra doğranmış kabak ve havucu ekleyip karıştırın.

Birkaç kez çevirerek 5 bardak su ekleyip kaynatıyoruz.

2 yemek kaşığı arpa şehriye ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Yoğurt, un ve yarım su bardağı suyu bir kapta karıştırın.

Yoğurt karışımındaki çorba sıvısını alıp yoğurdu ısıtıyoruz.

bir dakika kaynatın

Tereyağını küçük bir tavada eritin ve bir çay kaşığı kuru nane ekleyip ısıtın.

Kuru nane ve tereyağını çorbaya döküyoruz

10 dakika dinlenme

Çorba kasesine alıp servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın