Havuç Püresi Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Havuç Çorbası Tarifi, Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Havuçları yıkayın, soyun ve rendeleyin.

Bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir diş sarımsağı koyalım.

Yağda birkaç dakika. Çevirdikten sonra doğranmış havucu ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Bolca kurulayalım.

Sonra 1 litre. Üzerine sıcak su (5 su bardağı) ekleyip şehriyeyi ekleyip baharatları hazırlayalım.

Yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu ekleyip iyice karıştırın.

Baharatlarımızı 1 su bardağı ılık suyla açalım, 1 su bardağı sıcak su ekleyelim ki baharatlarımız ılısın, çorbaya aniden dökersek kesilecekler, bu yüzden ısıtmamız gerekiyor. üstünde.

Sosu hazırladıktan sonra yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyelim.

Kaynayana kadar karıştıralım, kaynayınca altını kısıp beş dakika pişirelim. Hadi pişirelim.

Ardından ocağı kapatın ve tuzu ekleyin.

Orada tereyağını eritelim, nane ve biberi ekleyip sosu hazırlayalım.

Servis tabağına alıp sosumuzu dökelim afiyet olsun 🍜🥄

Not: Yoğurdun kesilmemesi için son tuzu da ekleyelim.

Süslü Havuç Çorbası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın