medyauzmani.com

Havuçlu Bonbon – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu tarifi ilk kez 2008’de yaptım. Hey Go Ya! Tabii o zamanlar şimdiki kadar iyi kameralarımız yoktu ya da bir iş bulup düzgün bir şeyler hazırlayacak vaktimiz yoktu. Plakaya yerleştirme ve kontrol etme şeklinde devam eden bir döngü vardır. Aslında şu an farklı bir şey yapmadım ama en azından biraz daha ufuk açıcı görünüyor.

Geçmişe dönük bazı güncellemeler yaparken bu tarif ve fotoğraf gözüme ilişince uzun zamandır bekleyen bir yavru hayvan ve elimde solmuş bir havuç vardı, tekrar yapalım dedim 🙂

Mutfağı toplarken dışarıdaydı 🙂 İşte bu kadar basit! Hazırlarken havuçların suyunu çektiğinden emin olun, malzemeleri sıcakken ekleyin. Hızlı bir şekilde kesin, yuvarlayın ve arayın. O zaman malzemenin üzerine yapışması çok daha kolay olacaktır. İşte Havuçlu Bonbon yapmanın püf noktaları 🙂

Aşk…

Havuçlu Bonbon Tarifi İçin Malzemeler

    4 su bardağı rendelenmiş havuç (300 gr) 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 22-24 Petitpur bisküvi (kakaolu Pettipur) 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Havuçlu bonbon tarifi nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyin ve şeker ve su ile bir tencereye koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyu sıkılan havuçları soğumaya bırakın. Rondoda çektiğiniz krakerleri, tarçını ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Filetoyu antep fıstığı veya hindistancevizi ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın