Havuçlu Kabak Tarator – En Sevdiğim Yemek

Havuçlu Kabak Tarator tarifi için,

Lahana kabak ve havuç.

Kabakları tavaya koymadan suyunu sıktığım için ayrı bir tabağa dökeceğim. Havuç su bırakmaz.

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.

Rendelenmiş havuç ve kabak ekleyin.

Ara sıra karıştırarak, yumuşayana kadar pişirin.

Tuz ve karabiber ekleyin.

Havuçlu kabak soğuyana kadar bir kenara koyun.

Bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı çırpın.

Havuç-kabak ve sarımsaklı yoğurdu dinlendirdikten sonra kuru nane ilave ederek birleştirin ve karıştırın.

Tereyağını bir sos tavasında eritin, pul biber ve nane ile sosu hazırlayın ve taratorun üzerine dökün.

Havuçlu Kabak Tarator hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın