Havuçlu kabak tarator – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Havuçlu Kabak Taratoru Benim için hiç bitmeyen tarifler olduğunu hep söylerim. Yemek ne olursa olsun soframızda her zaman yer bulacaksınız. Bunlardan biri yemeyeli bir sene oldu sandığım tavada kızartma, diğeri ise havuçlu kabak tartarı.

Bence bazı şeyler çok basit ve lezzetli 🙂

Video yapım aşamalarını instagram hesabımda bir gönderiye dönüştürdüm. Burada bulabilirsiniz.

Aşk…

Havuçlu ve kabaklı tarator tarifi için malzemeler

    2 orta boy havuç 2 orta boy kabak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2-3 diş ezilmiş sarımsak 4 tepeleme porsiyon yoğurt Tuz Arzuya göre 1-2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam dereotu

Servis için:

    Pul Biber, Kuru Nane, Zeytinyağı, Ceviz

Havuçlu ve kabaklı tarator tarifi nasıl yapılır?

1. Havuç ve kabağı rendeleyin. Zeytinyağını ısıtın, havuçları tavaya koyun, tuz ekleyin ve kızarana kadar kızartın ve kenara alın.
2. Kabağı da aynı şekilde kızartıp soğumaya bırakın.
3. Yoğurdu sarımsakla karıştırın.
4. Ilık sebzeleri yoğurda ekleyin. Dereotu ekleyin ve karıştırın.
5. Arzuya göre acı kırmızı biber, kuru nane yağı ve ceviz parçaları ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın