Havuç çorbasını yapmak için kereviz yapraklarını kesip saplarını serpiyoruz.
Önce suya koyuyoruz sonra metale atıyoruz ve güzelce yıkıyoruz.
Bir tavaya biraz sıvı yağ alıp küçük doğranmış soğanı, bir diş sarımsağı alıp ekliyoruz.
Havucu rendenin ince tarafıyla koyuyoruz soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kerevizin kabuğunu soyup tencereye ek olarak rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
4-5 su bardağı sıcak su ekleyin ve sebzeleri 5 dakika pişirin.
Yıkanmış kereviz yapraklarını ekleyip beş dakika pişiriyoruz.
Yoğurt, yumurta ve unu bir kaseye ekleyin ve yoğurt pürüzsüz olana kadar bir karıştırıcı ile çırpın.
Kaynayan çorba suyundan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyip karıştırıyoruz, yoğurdun ısınması için azar azar çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
1/2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Küçük bir tavaya 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı koyup kızdırın, toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
Çorbanın üzerine dökün
Havuç ve kereviz çorbası hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]