medyauzmani.com

Hazır Çorba (Kızarmış Un Çorbası)

Merhaba ☺️

gözlerinin önünde; Annemin yıllar önce zaman zaman bizim için yaptığı ve bizim için yediği özel çorba bana çocukluğumu hatırlatıyor ve bazen burnumda sopayla yemek istiyorum ama her zaman olmuyor. ; Kadının elinden gelen yemeğin kokusundan da geldiği ve geçmişten miras kalan bir tat olduğu doğrudur.

Canım annemin bana öğrettiği bu çorba sanırım hazırlaması hızlı ve kolay tariflerden biri ama çok lezzetli, tutarlı ve lezzetli. Kesinlikle denemelisiniz.

Tabii ki, Kurban Bayramı’nda veya normal zamanlarda eti ızgara yapıp buzdolabına koyanlarımız var. Bu eti yemeklerde kullanabilirsiniz ancak bu çorbayı yaptığınızda en iyi şekilde bu şekilde kullanıldığını anlayacaksınız.

Şahsen et yemekleriyle aram pek iyi değil ama sadece ızgara et yerim 🙈 evi saran harika aromadan bahsetmiyorum bile.

Şimdi gelelim gurur duyduğum bu eşsiz ve hızlı çorbanın yapılışına..

Hazırlık:

Öncelikle önceden pişirdiğimiz kavurmamızı çıkarıp buzluğa atalım ve erimesini sağlayalım. (Bunu yemek saatinden 2-3 saat önce yaparsak yemek vakti geldiğinde çorbayı hazırlamakta geç kalmamış oluruz ve çok faydalı olur)

Dondurulmuş et çözülüp kullanıma hazır hale geldiğinde yemeği hazırlamaya başlayalım.

Öncelikle yağ karışımını derin bir tavaya alıp ısıtalım.

3 kaşık unu ekleyip unun rengi biraz kahverengileşip kokusu çıkana kadar kavuralım.

O halde ızgara etlerimizi ekleyip biraz kavuralım. Etler küp şeklinde doğranacağı için tencerede tahta kaşık yardımıyla biraz ezelim.

Daha sonra yavaş yavaş su ekleyelim (bu sırada sosu durdurmadan karıştıralım ve sistematik olarak suyu ekleyelim. Kıvamı çok olursa sıcak su eklenir ama akıyorsa çok az olacaktır. sabitleyin, o zaman suyu biraz’ yavaş yavaş dökerek – önce yaklaşık 5 bardak – sonra sürekli olarak ekleyelim.

İçine tuzu koyup karıştıralım. (Muscat: Aktarcılara her biri 1 TL’ye satılan, hindistancevizi benzeri bir dokuya sahip, her türlü tuzlu tarifle iyi giden ilginç ve eşsiz bir baharat).

Çorbamızı bir tabağa alıp üzerine gerçekten hak ettiği karabiberi dökelim ve servis edelim.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın