medyauzmani.com

Hazır Sulu Ekmek Peynirli Hamurdan Börek

Hazır Su Böreklik Yufkadan Peynirli Su Börek tarifini yaparken yuvarlak payetimizin içini yağlıyoruz.

Hamurumuzun 1 tanesini kenarları sağlam olacak şekilde tepsinin dibine koyuyoruz.

Kalan hamuru bıçakla 4 eşit parçaya bölün.

Tencereye suyumuzu, tuzumuzu ve yağımızı koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca önce yufkayı sıcak suya batırıp 15’e kadar sayarak alıyoruz. Aynı zamanda başka bir kaba soğuk su dolduruyoruz. Yufkayı soğuk suda bekletin. Rafa koyuyoruz ve suyu bitince tepsiye indirgemek için koyuyoruz.

Her bir parçanın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı koyuyoruz. 3. yufkanın üzerine peyniri yayın.

Ve son yufkayı da koyup kenardan sarkan yufkayı üstüne yağlayıp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.

Çıkardığımızda yağı ekleyip 150 ile 170 derece arasında altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Mttana Peyniri ile hazırlanan Su Böreklik Böreği servise hazır.

Herşey gönlünce olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın