Şimdiye kadar tariflerimde zaman zaman değişiklik ve ayarlamalar yaptım ama bu benim damak zevkime uygun olduğunu düşündüğüm için 10 yıldır noktayı değiştirmeden yaptığım tek meze 😄
İlk olarak 2010’da paylaşmıştım ve o zamandan beri denedim ve o kadar çok sevdim ki 2020/21 geçişini kutlamalıyız diye düşündüm.Dediğim gibi önümüzdeki günler salatalarla/aperatiflerle dolu olacak.
@mutfaksirlari beni takip etmeyi unutmayın 💕
Aşk…
İçerik Tablosu
Heidari nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt 50 gr beyaz peynir 1 diş sarımsak (isteğe göre artırılabilir) 1 tutam dereotu 1 tutam kuru nane (isteğe bağlı) tuz (tuzlu peynir kullanıyorsanız ilave etmenize gerek yok) 2 yemek kaşığı tuz yağ zeytin
Heidari nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
1. Peyniri derin bir kaba alın ve üzerine çatalla ezerek karıştırın. Yoğurdu kaseye ekleyin ve tekrar karıştırın.
2. Rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. (Fazla vaktiniz yoksa blender kullanabilirsiniz.)
3. Yoğurda 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
4. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]