Merhaba sevgili arkadaşım,
Yoğun ama güzel bir haftasonunu daha geride bıraktık. İzmir’den yeni döndük ve trivia’yı bitirdim ve hemen bilgisayarın başına geçtim. Yaklaşan İspanya gezisi hazırlıkları deyince, yarın toplantı geldiğinde sizi tarifsiz bir baş başa bırakmak istemedim 🙂 Bir sonraki tarifte çok daha fazla detay anlatacağım 🙂
Hindistan cevizini rende olarak çok kullanıyoruz ama şişelenmiş su hayatımızda yok. Aslında onları tekrar açmak çok zordur. Eskiden onunla bir şeyler pişiririm düşüncesiyle aldığım konserve hindistan cevizi sütü çok hafif ve lezzetli bir tatlıydı 🙂
Ben de ilgilenenlerin merakını gidermek için kutunun fotoğrafını çektim ve nasıl bu kadar acelesi olduğunu merak ettim. 400 ml’lik bidonlarda süt ve sakatatla birlikte marketlerde bulabilirsiniz. Fiyatı 4-5 TL civarında.
Derinlerden gelen harika bir aroması var, yakın zamanda panna cotta yapmayı düşünmüyorum 🙂
Küçük kaplarda hatta kuplarda hazırlarsanız çok güzel oluyor. Tatlı sevmeyenler şeker miktarını azaltabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Hindistan Cevizi Sütlü Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu hindistan cevizi sütü (400 ml) 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yemek kaşığı pirinç unu
Servis için:
- taze çilek hindistan cevizi rendesi
Hindistan cevizli muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Tüm hindistancevizi kutusunu orta boy bir tencereye boşaltın. Pirinç unu, nişasta ve toz şekeri ekleyip güzelce çırpın. Sütü tencereye ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Kalın hindistan cevizli muhallebiyi kaplara bölün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve buzdolabına koyun. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz muhallebiyi üzerine hindistan cevizi rendesi ve çilekleri ekleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]