medyauzmani.com

Kremalı Mantarlı Tavuk Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu tarifi okurken ya İzmir yolunda olacağız ya da İzmir’de 🙂 Alaçatı Ot Festivali ile ilgili haberimi bu Limonlu Cupcake Tarifi’nde paylaşmıştım. Katılamayanlar için Instagram’da bol bol fotoğraf paylaşacağım 🙂 Belki canlı yayın yaparım haberiniz olsun 🙂 Buraya Instagram hesabımın linkini bırakıyorum, takip etmeyi unutmayın. Hikayelere göz kulak olun…

Kremalı Mantarlı Makarna favorilerimdendir ama içine tavuk eklenince lezzeti doruklardadır. Ben sadece mantar yapmak istiyorum diyenler mantar miktarını yarım paket olan 200 grama çıkarabilirler. 4 kişiyiz derseniz tüm malzemeleri 2 katı kullanabilirsiniz.

Soslu makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sos ve makarnanın aynı anda pişirilmesidir. Böylece ideal bir kombinasyon ortaya çıkıyor. Yani sos ve makarnanın pişme süresi iyi ayarlanmalıdır. Doğal olarak makarna daha hızlı pişer ve sosun ortasında kaynatmaya başlayabilirsiniz.

Kremalı Brokoli Makarna tarifi isteyenler buraya.

Aşk…

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

    1/2 paket fizzoli veya penne makarna 7-8 kültür mantarı 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1 paket kremalı süt (200ml) 1 biber ve tuzla tatlandırılmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı zeytinyağı Makarnayı haşlamak için su

Servis için:

    Tercihe göre taze soğan veya taze fesleğen

Kremalı mantarlı tavuklu makarna tarifi nasıl yapılır?

Soğanı doğra. Sarımsağı ince ince doğrayın. Tavuk göğsünü enlemesine ikiye bölün ve yaklaşık serçe parmak kalınlığında ince dilimler halinde kesin. Mantarları istediğiniz büyüklükte kesin. Tavaya zeytinyağı ekleyin. Soğanları ekleyin ve hafif şeffaf olana kadar soteleyin. Tavuğu ekleyin ve suyunu salana kadar karıştırın. Mantar ve sarımsak ekleyin. Ocağın altını kısın, tavuğun suyunu süzerken erişteler için kaynayan suya tuz ekleyin, ardından erişteleri ekleyin ve kaynamaya başlayın. Süzülmüş tavuğa kremayı ekleyin ve krema kaynamaya ve koyulaşmaya başlayana kadar 3-4 dakika pişirin. Sosa tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış makarnayı süzün, sosa ekleyin ve tavada bir dakika karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın ve istenirse kıyılmış fesleğen veya yeşil soğan ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın