Hindistan Cevizli Çikolatalı Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Dün akşam misafir pastası olarak yaptığım bu pasta çok beğenildi. Ne çok tatlı ne çok tuzlu, ne çok yumuşak ne de çok doyurucu. Bence mükemmel bir pastaydı. Bu tarifin en güzel malzemelerinden biri kek karışımından 1 su bardağı ayırıp biraz daha sütle tekrar pişirip çikolata ilavesiyle sade bir sos yapabilirsiniz.

Tabii içinde çok fazla hindistan cevizi olduğu için içerisi ve dışarısı manzarası çok güzel.

Ben her zamanki gibi sütlü çikolata kullandım ama daha koyu bir görünüm istiyorsanız siz bitter kakao ve bitter kakao kullanabilirsiniz.

Kuvertür çikolatalarda her zaman söylediğim gibi büyük blok yerine 1 kilo jeton alırsanız çok memnun kalırsınız. Saklanması ve gerektiğinde tartılması kolaydır. Kupa hesabınızla para bile kazanabilirsiniz.

Aşk…

Çikolatalı Hindistan Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

    3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı süt 150 gram sütlü çikolata ½ su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 2 yemek kaşığı kakao

Sosu hazırlamak için:

    1 su bardağı kek karışımı (pişirmeden ayıracağız) ½ su bardağı süt 100 gram kuvertür çikolata

Çikolatalı ve cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

Küçük bir sos tenceresine 1,5 su bardağı sütü alın ve üzerine kakaoyu ekleyip çırpın ve kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Sıcak sütü ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırarak soğumaya bırakın. Yumurtaları mikser kabına alıp toz şekeri ekleyip şeker eriyip yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ ve çikolatalı süt karışımını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. (Sos için 1 su bardağı ayırın) Kek kalıbını yağlayın, kek karışımını kalıba dökün ve önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 26-30 dakika pişirin. Kek pişerken sos için ayırdığınız hamuru sos tavasına alın. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kaynayan sosu üzerini kapatın, çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika dinlendirdikten sonra dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarın. Üzerine hazırladığınız sosu kaşıkla serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın