Home Style Lahmacun – Tatlılarım

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi için,

Önce pudranın merkezi havuz şeklinde açılır.

Maya ılık suda çözülür.

Süt, sıvı yağ ve tuz ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Üzerini streç film ile kapatıp kabarana kadar bekleyin.

Kıyma için kıyma ince ise 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

Domates, soğan, sarımsak rendeleyin.

Maydanoz ve karabiber serpin.

Domates, tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Yaymak için su eklenir.

Mayalı hamur cevizden biraz daha büyük bezelere bölünür. Kapandı.

Bir yandan hamur hamuru kalınlığında ve lahmacun büyüklüğünde açılır.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizip harcı kenarlara doğru yayın.

Önceden ısıtılmış 250°C fırında 3-4 dakikada kontrollü olarak pişirilir.

Kendi yaptığım Lahmacun hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın