medyauzmani.com

Domatesli Bulgur Pilavı Yapılışı – Tariflerim

Izgarada lezzetli bir garnitür, et yemekleri, kebap yemekleri. Domatesli bulgur pilavı et yemekleri olmadan, yemekle birlikte veya tek başına çok sevdiğimiz bir pilav tarifidir. Domates, biber ve bulgur ile hem doyurucu hem de birbiriyle uyumlu, tadıyla yemeliyiz. Daha önce tatmadıysanız ve denemek istiyorsanız tereddüt etmeden deneyin derim. Hemen bana eşlik etmeye ne dersiniz? 😉 Bakalım, tarife geçelim👇

Domatesli Bulgur Pilavı yapmak için önce küçük bir tencereye zeytinyağımızı alıp yemeklik olarak doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.

Biberleri de doğrayıp ekleyip karıştıralım. Domatesleri çıkaralım. (Domateslerin kabuğunu soymakla ilgili değil, pişerken açıyorlar. Ben kabuklarını soymayı seviyorum çünkü böyle olmasını istemiyorum.) Karar size kalmış.

Kabuklarını soyduğumuz domatesleri dilimleyip tencereye koyalım. Haydi biraz hayran olalım. Üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası alalım. Tuz, karabiber ve bir tatlı kaşığı kırmızı biberi ekleyip malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Baharat miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Bir su bardağı bulguru ekleyip karıştıralım. Üzerine suyumuzu ekleyelim.

Bulgurunuz az veya çok su çekiyor olabilir, sırasıyla su ekleyin. Eksikse daha sonra ekleyebilirsiniz.

Kapağını kapatıp kısık ateşte domatesli pilavımızın suyunu içmesini bekleyelim.

Domatesli Bulgur Pilavı hazır.

Not: Biraz soslu domatesli pilavı çok severim ve ben de böyle yapıyorum. Sulu olduğunda daha lezzetli oluyor, tavsiye ederim. Umarım dener ve memnun kalırsınız.

Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. İyi eğlenceler 😉👍.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın