Hünnap meyvesiyle yeni tanışmıştım ve hafta içi Arnavutköy pazarına gittiğimde gözüme ilk çarpan karabuğday kadar parlak ama ceviz büyüklüğünde olan meyve oldu.
Satıcı teklif ettiğinde yemek konusunda tereddüt etsem de tadına baktığımda daha önce bilmediğim bir tadı ve tatlılığı olduğunu fark ederek gerçekten şaşırdım.
Meyvenin dışı kumlu çekirdekli bir elmayı andırırken, eti zeytin çekirdeğini andırır. Yaprakları çay olarak tüketilebilir, güneşte kurutulabilir ve meyve olarak yenebilir.
Ağırlığı çok pahalı ama pazarlık yaparsanız indirim yapıyorlar. Az miktarda alıp yediğim için meyveden hünnap reçeli yapmaya karar verdim ve sonuçtan çok memnunum. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk….
İçerik Tablosu
Hünnap reçeli tarifi malzemeleri
- 300 gram hünnap meyvesi (18-20 adet) 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu
Hünnap reçeli tarifi nasıl yapılır?
Hünnapları yıkayın (dilerseniz kabuklarını soyun) ve ince ince doğrayın. Reçeli kaynatacağınız tencereye doğranmış meyveleri koyun ve üzerlerine toz şeker dökerek suyunu çekene kadar bekleyin. (en az 5 saat veya 1 gece) Sulanan meyvelere su ilave edilerek orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak kaynatılır. Ocaktan almadan önce 2-3 dakika limonu sıkın. Reçel istenilen kıvama gelince ocaktan alınır. Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca ağzını sıkıca kapatın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]