Hurma Yulaf Ezmesi (Şekersiz) Bombballs

Önce hurma ve kayısılar sıcak suda 15 dakika bekletilir.

1 adet havuç bir tencereye doğranıp kayısı ve hurma (çekirdeği çıkarılarak) doğranır.

1 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.

Fındıklar bir rondoya kırılır ve bir kaseye konur.

Burnuna hurma ve pişmiş havuç ve kayısı karışımı konur ve soyulur.

Fındık karışımının üzerine Rondodan dökülür ve 1 su bardağı yulaf, kakao, çikolata parçaları ve fıstık ezmesi ile iyice karıştırılır.

Karışım soğuyunca küçük toplar haline getirilip üzeri hindistan cevizi veya istediğiniz herhangi bir karışımla kaplanır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın