medyauzmani.com

Hurmalı muhallebi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçtiğimiz iki günde Kadir Has Üniversitesi Aşçılık Okulu öğrencileriyle birbirinden ilginç tarifler hazırladık. Dönem sonunda katıldığım tatlı dersleri temel tatlı tariflerini içeriyor ama benim ve öğrencilerimin fikirleriyle şekilleniyor. Çok eğlenceli 🙂 Hatta bir önceki dönem eğitimleri yarın tamamlanan şef adaylarımız için yemekleri ve son araştırmaları değerlendiriyor olacağız.

Her halükarda bu yoğunlukla ramazan projelerime ve kendi tariflerime devam ediyorum. Belki çok yoruldum ama geriye dönüp baktığımda blogun bu kadar dolu ve güncel olması beni inanılmaz mutlu ediyor.

Neyse konumuza dönecek olursak, Ramazan ayında hemen hemen hepinizin evinde hurma bulunur ve ben hurmayı çok severim. Daha önce pastadan kurabiyeye birçok farklı tarif yaptım. Bu sefer farklı bir tarif yapmak istedim ve Yoğurtlu Hurma çıktı.

Hurmaların büyüklüğüne göre 10-12 büyük hurma ve 19-20 küçük hurma ile nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlı sevmeyenler veya şekerden uzak duranlar için hurma şekerinin kendisi yeterli olacaktır.

Yapmanız gereken çok basitse, hurmaları bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. Ardından süt, nişasta ve pirinç unu 🙂

Ramazan ayının sonunda kalan hurmaları değerlendirmenin lezzetli bir yolu. Blender güçlü değilse biraz süt ekleyip hurmaları daha kolay kırabilirsiniz.

Dokuları tam yerinde ve unutmayın, tıpkı incir gibi, hurma da soğuyunca tatlılığını artırır. En güzel örneklerden biri de lor inciridir.

Aşk…

Hurmalı muhallebi tarifi malzemeleri

    1,5 su bardağı doğranmış hurma 1 litre süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı Türk kahvesi toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hurmalı muhallebi tarifi nasıl yapılır?

Humusun çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, ardından doğranmış hurmaları blenderdan geçirip püre haline getirin. Sütü tencereye alıp hurma püresini, nişastayı, pirinç ununu ve şekeri ilave edip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Hurmalı muhallebiye tereyağını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Sıcakken kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve 2 saat soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın