İstanbul’da son üç gündür harika bir hava var. Mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Pazartesi akşamı Culinary’de düzenlenen diploma yemeğine neredeyse hiç gitmedim. Taksim’e gitmek için taksi bulmam 50 dakikamı aldı. O soğukta beklerken hafif hastalık belirtileri göstermeye başladım.
Midem bu aralar ilaç almaya pek müsait olmadığı için doğal ilaçlara yönelmeye karar verdim.
Üşüttüğümüzde veya midemiz bulandığında tek başvurduğumuz şey ıhlamur. Nedense çocukluğumdan beri ıhlamur ve adaçayının direkt kokusunu sevmem, kaynarken mutfak kapısından içeri bile girmem.
Bundan dolayı bir şifa kaynağından mahrum kalmak elbette doğru değildir. Kendi zevkime uygun ve güzel kokan bir çözüm buldum.
Ben ıhlamurun tadını evde meyve ile kaynatınca başladım. İki gündür ağrıyan başıma ve boğazıma iyi geldi.
Ben de farklı bir kış çayı olarak ayva adaçayı demlemeye başladım. Tarifini yarın sizlerle paylaşacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Limonlu elma çayı tarifi için malzemeler
- 3 küçük elma 1 çubuk tarçın 6 karanfil 2 poşet misket limonu veya bir avuç misket limonu
Elmalı ıhlamur çayı tarifi nasıl yapılır?
Elmaları yıkayın, ikiye bölün, karanfili içine koyun. Elmalar iriyse iki elmayı istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve aynı işlemi uygulayın. Tarçın, karanfil ve elmayı küçük bir tencereye koyun, 4 su bardağı su ekleyin ve kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca altını 5 dakika kısın. Elma, tarçın ve karanfil çok güzel koktuğunda ıhlamur torbalarını suya atın. Tencereyi ocaktan alın ve çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin. Aldığınız çayı ballı fincanlara süzün ve tatlandırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]