medyauzmani.com

Ilık Karamel Soslu Ayva ve Kremalı Dondurma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ayva Kapama daha önce tattığım ve aşık olduğum bir tatlı. Salı günü Nişantaşı’na gittiğimde Zaman Gahvesi’ne gidip yememek için kendimi zor tuttum. Beni Qahwa Zaman’a davet ettikten sonra bu tarifi istediğimi ve bu lezzetin evde yapılması gerektiğini söyledim, beni rahatsız etmediler ve tarifi fotoğraflı olarak gönderdiler.

Sizin için daha basit ve pratik bir anlatıma koydum. Bu tatlı hem sizin hem de misafirlerinizin aklını başından alacak. Mutlaka denemelisiniz, deneme şansınız yoksa Zamane Kahvesi’nde tadabilirsiniz.

Aşk…

Ayvaları ılık karamel sos ve kremalı dondurma ile kaplamak için malzemeler

    1 kare milföy 1 orta boy ayva 500 gr toz şeker 1 ince dilim limon 1/2 lt su

Karamel hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı krema 1 tatlı kaşığı su

sunum için:

    30 gram kremalı dondurma 1 dal taze nane 2 gram toz Antep fıstığı

Kremalı dondurma ile ılık ayva karamel soslu rulo nasıl yapılır?

500 gr toz şeker, yarım litre su ve ince bir dilim limonu bir sos tenceresine alın. Karıştırıp ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Soyulmuş ayvaları bu kaynayan şerbetin içine paylaştırın ve çekirdekleriyle birlikte pişirin. Milföy hamurunu merdane yardımıyla biraz inceltin ve isterseniz kalıpla (yuvarlak veya kare şeklinde) kesin.. Kesilen hamura çatalla delikler açın. Pişen ayvaları çapında alıp ince dilimler halinde kesip hazırlanan tart hamurunun üzerine koyuyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 15-17 dakika pişirin. Şekeri tereyağı ile karamelize edin.Ayrı bir tavada su ve kremayı ekleyip karamel sosu hazırlayın. Pişen ayvaların kapağını ocaktan alın ve üzerini karamel sos ile tatlandırın. Sos soğumadan servis tabağına alıp üzerine dondurma, nane yaprağı ve toz fıstıkla servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın