medyauzmani.com

İmambayıldı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Annemden öğrendiğim ender ama özlü tariflerden biri de imambayıldı.

O kadar ki o iki yemeği kesinlikle yemem. Aslına bakarsanız bu tarifi yayınlamanın riski vegan bir okuyucunun yorumundan sonra aklıma geldi. Et yememesine rağmen kocasına tarifimden sonra but yaptı ve kocası bunun şimdiye kadar yediği en iyi but olduğunu söyledi. Veganların bile yiyebileceği bu lezzetli ve geleneksel tarifi paylaşmak istedim.

İsteyen patlıcanı kızartmak yerine közledikten sonra da kullanabilir tabii ama kızartmanın da ayrı bir yeri var. İmambayıldı patlıcanlarını bütün olarak hazırlayabilirsiniz fakat iki parça olarak hazırladığınızda daha kolay pişiyor ve sunum olarak daha şık oluyor.

Ayrıca daha önce defne yaprağı kullanmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…

İmambayıldı tarifi malzemeleri

    4 orta boy domates 3 orta boy domates 2 orta boy soğan 6-7 diş sarımsak 4 yeşil biber 1 yemek kaşığı salça 1 defne yaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı) tuz karabiber

Kızartma için:

Pişirmek:

    1-1,5 su bardağı su + 1 yemek kaşığı salça

İmambayıldı tarifi nasıl yapılır?

Patlıcanların saplarını kesin ve turşunun kabuklarını soyun. Soyulmuş patlıcanı iki eşit parçaya bölün ve ortasından derin bir kesik atın. (Parçalar yanlara ve alta çok yakın gelmemeli yoksa pişerken dağılırlar) Patlıcanı ters çevirin ve derin yağda kızartın. Kızaran patlıcanı kağıt havlu üzerine alıp soğumaya bırakıyoruz. Biberleri patlıcandan sonra biraz kızartın. Soğanı (yarım ay şeklinde) ve domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ve uzunlamasına iki parçaya kesin. Soğanı, sarımsağı ve defne yaprağını zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Biraz tuzla kavurun (bu noktada kullanacaksanız şeker ekleyebilirsiniz). Pembe soğanlara domatesleri ekleyin ve suyunu salana kadar sotelemeye devam edin. Hazırladığınız soğanlı harcı patlıcanın üzerine paylaştırın. Üzerine patlıcan ve biberleri diziyoruz. Domates salçası ve bir tutam tuz ile su ekleyin ve iyice çırpın. Borcama dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın