İmam-ı Bildi nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Zeytinyağlı pratik patlıcan Nilay Tulum, zeytinyağlı
Çıkış tarihi: 28-12-2007
4 5 5 1
Bence en eğlenceli ve en hafif yemek patlıcan… En sevdiğim yanı ise etsiz kıyma olması…
İçerik Tablosu
İmam Biladi’nin tarifinin bileşenleri
- 5 adet patlıcan, 4 adet domates, 2 adet orta boy soğan, 6-7 diş kuru sarımsak, 2-3 adet yeşil biber, 2 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı karabiber, şeker, tuz
İmam Bildi tarifi nasıl hazırlanır?
Soğan, domates, yeşil biber, ince kıyılmış. Sarımsak soyulur. Patlıcanların kabukları soyulur ve yeşil sapları çıkarılmadan bıçakla kesilir. Patlıcanları yumuşayana kadar yağda kızartın ve peçeteyle kaplı bir kaseye koyun. Kalan soğan, domates, biber ve sarımsak (bütün) atılır ve kavrulur ve domatesler suyunu aldığında içecek hazırdır. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir ve iç kısımları açılır. Hazırlanan iç patlıcana doldurulur. Fırında 10-15 dakika. Daha fazla pişirilerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]