medyauzmani.com

İngiliz Çöreği ve Haşlanmış Yumurta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Günaydın sevgili arkadaşlar,

Uzun zamandır tatil yapıyormuş gibi görünse de hani benim için pek öyle değil. İnternetin olduğu ve çalıştığım yerin bilgisayarım olduğu her yerde kulağa hoş gelse de iş ile tatili birbirinden ayırmak giderek zorlaşıyor. Ne zaman çalıştın, ne zaman dinlendin vs. Geçen 15 günün ilk yarısı yoğun geçti ama ondan sonra özellikle yarım bıraktığım kitaplar için kendime zaman ayırdım. Konsantrasyon sorunu yaşamadan bir kitabı bitirmek güzeldi.

Bu sene İstanbul’un yoğunluğuna ve sıcağına bir daha dönmemek üzere bütün yazı yazlığımda huzur ve sükunet içinde geçireceğim. Ama her zaman istediğimiz gibi olmuyor. Yaş biraz büyüyünce diyelim 🙂

Daha önce bir dergi için yaptığım İngiliz muffinlerinin bildiğimiz muffinlerle alakası yok. Muffin, benzersiz bir tepside veya ayrı kalıplarda pişirilen kurabiyelerdir. Bu pankekler simit, bazlamalarımızın daha küçük versiyonları tabi ki 🙂

Ünlü İngiliz beş çayının tatlı ve tuzlu tariflerinde kullanılan bu börekleri sıcak tereyağı ve reçel ile servis edebilir veya benim gibi ana yemek kadar lezzetli yapabilirsiniz.

Basit bir sandviç ama 3 ana tariften oluşuyor. Tava ekmeğinin fermantasyonuna dikkat edin. Ne kadar iyi fermente olursa o kadar iyi pişer. Tava için yumurtaların yanında tüketmeyi sevdiğiniz farklı malzemeleri de kullanabilirsiniz. Mesela ben pazı ve mantarı da severim.

Son olarak suda yumurta haşlamak basit bir tarif ama çok dikkat gerektiriyor. Tarifimi uygularsanız, çok lezzetli yumurtalar pişirebilirsiniz. Kayısı benzeri bir yumurta istiyorsanız, pişirme süresini 1-2 dakika artırabilirsiniz.

Aşk…

Fırın tepsisini hazırlamak için:

    500 gr un 1 büyük boy yumurta 10 gr instant maya (1 paket) 5 gr kabartma tozu (1 tatlı kaşığı) 6 gr tuz (2 tatlı kaşığı) 6 gr toz şeker (2 tatlı kaşığı) 255 gr su (1 su bardağı + ½ çay bardağı) 30 gr zeytinyağı (2 yemek kaşığı)

Sert haşlanmış yumurta ve İngiliz çöreği sandviç tarifi nasıl yapılır?

Kuru malzemeleri tartın ve stand mikserin karıştırma kabına aktarın. Üzerine 1 yumurta ve zeytinyağı ekleyin. Kancayı kullanarak suyun yarısını ekleyin. Düşük hızda yoğurmaya başlayın. Kalan suyu ekleyin ve önce düşük sonra yüksek hızda karıştırın. Hazırladığınız hamuru mayalanması için 20 dakika dinlendirin. Ekşi mayayı 6 parçaya bölün, açın ve hafifçe bastırın, ardından 20 dakika daha kabarmaya bırakın. Kalın tabanlı bir kızartma tavasını hafifçe yağlayın, ardından fazla yağı bir peçete ile alın. Yaptığınız ekmeği kısık ateşte önlü arkalı pişirin.

Sote ıspanak hazırlamak için:

    3 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı Yarım küçük soğan 200 gr ıspanak Tuz, karabiber ve pul biber

Sert haşlanmış yumurta ve İngiliz çöreği sandviç tarifi nasıl yapılır?

Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayın. Ispanakları yıkayın, saplarını ayıklayın ve doğrayın. Fıstık ve soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları tavaya alın, biraz tuz ve karabiber ekleyin ve 2-3 dakika soteleyip kenara alın.

Haşlanmış yumurta hazırlamak için:

    1,5 litre su, yarım çay bardağı taze yumurta sirkesi, buzdolabında soğutulmuş (sandviç sayısına göre)

Sert haşlanmış yumurta ve İngiliz çöreği sandviç tarifi nasıl yapılır?

Derin bir tencereye 1,5 litre su doldurun, üzerine sirke ekleyin. Su kaynadığında, suyu azaltın (çok fazla kaynatmayın, ancak çok uzun süre çok düşük değil). İlk yumurtayı bir kaseye kırın (sarısı çıkmamalı), tenceredeki suyu hafifçe karıştırın ve yumurtayı dikkatlice suya bırakın. 3 dakika pişirin, sarısının tamamen yumuşamasını istiyorsanız süreyi biraz uzatabilirsiniz. Yumurtaları oluklu bir kaşıkla çıkarın ve bir kenara koyun. Sandviç ekmeğini çapraz olarak iki parçaya bölün. Tabanına sotelediğiniz ıspanakları paylaştırın ve isterseniz üzerine ince dilimlenmiş avokadoları yerleştirin. Avokado dilimlerinin üzerine haşlanmış yumurta koyun ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın