İran pilavı etli, havuçlu ve garnitürlü harika bir pilav tarifi. Kahramanmaraş yöresinde oldukça popüler olan İran pilavı, çok lezzetli olduğu için birçok kişinin sofraya koyduğu tek yemektir. Çünkü tokluk doludur ve çok besleyicidir.
Dışarıda yemek yiyenler genellikle daha neşeli ve doyurucu tarifleri seçerler. Ayrıca basit olmasını istiyor. İran pilavı sadece bir reçetedir. Yapılışı kolay ama kokusu ve tadıyla kesinlikle harika.
Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun şimdi…
Dersler
- 250 gr. Dana Eti
- 2 su bardağı baldo pirinci
- 2 havuç
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı baharat
en iyi malzemeler
- 1 yemek kaşığı fıstık
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
yapılışı
İlk olarak pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
Bu sırada kuşbaşı doğranmış etleri yağ eklemeden kavurun. Et suyundan çıkınca üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tekrar suyu çekinceye kadar pişirin.
Suyu çeken ete 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
Kalan tereyağı ve sıvı yağı tencereye ekleyin. Ardından doğranmış soğanları ve rendelenmiş havuçları ekleyip karıştırın. Soğanın rengi değişince süzülmüş pirinci, baharatları ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinç süzüldüğünde rostoyu ekleyin ve karıştırın.
Servis ederken ince kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş çam fıstığını az yağda serpin.