medyauzmani.com

İrmikli köfte (pres böreği) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta daha önce denemediğim bir tarif var ve 80 yaşındaki Adanalı komşum öğretti, hatta malzeme testi yaptım 🙂 Adana’ya özgü bu tarifin adını aradığımda irmik köfte, pres böreği de denildiğini gördüm. İsmine eklemeyi uygun gördüm.

Yargıç Teyze benim şef olduğumu biliyordu ve bana iki farklı tarif öğretmeye karar verdi. Adana’da geçirdiği yıllardan ve özellikle ailesinin kahvaltı ve çay sofralarından bu tarif hiç eksik olmadı. Bu tarifi içli köfte gibi de yapabilirsiniz ama bizim yöntemimiz çok daha kolay.

Bu köftelerde dış kabuk tamamen irmikten oluşur. İçinde kesinlikle un ve ince bulgur yoktur. Ayrıca orijinal tarif margarin olduğu için tereyağ veya sıvı yağ ile denemedim. Bunu deneyen olursa kıvam farkı olursa bize mesaj atarsa ​​sevinirim.

Ayrıca irmik ezmesini arttırıyorsa pudra şekeri ile karıştırılmış dövülmüş ceviz ekleyerek kızartabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

İrmik Köfte Tarifi İçin Malzemeler (sıkıştırılmış börek)

    1 paket irmik (500 gram) Yarım paket tereyağı (125 gram) 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay kaşığı tuz

içeri:

    400 gr yağsız dana eti 1 küçük soğan 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz karabiber ½ su bardağı ince kıyılmış maydanoz

İrmikli köfte (sıkıştırılmış börek) nasıl yapılır, bir tarif?

Soğanı çok ince doğrayın. Bitkisel yağ ile bir tavaya koyup şeffaf olana kadar kızartıyoruz. Kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyin ve soğumaya bırakın. Yağı ocakta eritip soğumasını bekleyin. Bir karıştırma kabına irmiği koyun. Yağ, su ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Karışım çok katı olursa bir yemek kaşığı yoğurt ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Temiz bir kesme tahtası veya mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup soğutun ve kapatın. Dolgu ve hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırlanan irmikli pankekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Peçete veya havlu üzerine alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın