İşkembe Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sakatatla aram pek iyi değildir, ciğer dahil, nadiren pişiririm ve asla yemem 🙂 Ama hiç özlemeyeceğim iki şey var, biri kokoreç, ikincisi ise işkembe çorbası. Bayramın ikinci günü yaptığım çorbayı halkımız çok beğendi. Sirke ve sarımsak eklemeyi unutmayın. Aşk…

İşkembe çorbası tarifi malzemeleri

500 gr dana veya kuzu işkembe
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
yarım limon
2 yemek kaşığı un

yukarı:

3 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul veya öğütülmüş biber

İşkembe çorbası tarifi nasıl yapılır?

Temizlenen işkembeyi 3-4 su ile yıkayınız. Derin, geniş bir tencereye işkembeyi 2-3 parmak geçecek kadar su koyun, tuzu, sarımsağı, soyulmuş limonu ve 4 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip orta ateşte işkembe yumuşayana kadar (kaynarken kaşıkla, üzerinde biriken köpüğü alın). Pişen işkembeyi kesme tahtası üzerinde küp şeker büyüklüğünde parçalara ayırın ve bir kaba alın. Kalan suyu boşaltın ve tencereye geri aktarın.

Başka bir tavada tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun, süzülmüş işkembe suyunu (unun topaklanmaması için) bir kepçe yardımıyla azar azar ekleyin ve hızlıca çırpın. Suyun tamamı ilave edildikten sonra işkembe parçaları eklenir. 15 dakika. taşmak. Küçük bir sos tenceresinde kırmızı biber ve tereyağını kavurup çorbanın üzerine dökün.

İstenirse servis tabaklarına alarak çorbayı ezilmiş sarımsak ve salata sosu ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın