İslim Kebabı (Kuşbaşı Etli) – Leziz Yemeklerim

Yanında pilavla servis yapabileceğiniz çok lezzetli patlıcanlı islim kebabı yapıyoruz

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dört parçaya ayırıyoruz

Bunun için patlıcanı önce ortadan ikiye bölüyoruz,böldügümüz patlıcanı tekrar ortadan bölüyoruz

Büyükçe bir kabın içine su koyup üzerine tuz ve bir adet kesme şeker atıp karıştırıyoruz

Patlıcanları bu suya koyup acı suyunun çıkması için bekletiyoruz

Bir tencereye 3-4 yemek kaşığı yağı alıp ısınmaya başlayınca eti ilave ediyoruz

Eti yağda çevirerek kavuruyoruz, sulanmaya başlayınca ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz 

Bir adet kuru soğanı küp küp doğruyoruz. Et suyunu çekince küp doğranmış kuru soğanı ilave edip karıştırıyoruz

2 domatesi küp doğruyoruz, biberleri doğruyoruz

Etin üzerine doğranmış domates, biber ve domates salçası ilave edip karıştırıyoruz

Domates biraz yumuşayınca üzerine bir su bardağı kadar su ilave edip kısık ateşte eti pişirmeye bırakıyoruz

Patlıcanları suyun içinden suyunu sıkarak çıkarıyoruz ve kuruluyoruz

Bir tavaya sıvıyağ alıp patlıcanları önlü arkalı kızartıyoruz

Kızartmak istemezseniz patlıcanların üzerine sıvıyağ sürüp fırında pisirebilirsiniz

Et pişince karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alıyoruz

Eti bir süzgece alıp suyunu bir kabın içine süzdürüyoruz

2 patlıcanı bir kasenin içine artı şeklinde koyuyoruz

Tam ortasına et koyup karşılıklı kenarları birbirinin üzerine kapatıp ters çeviriyoruz

Diğer patlıcanlarıda aynı şekilde yapıp ısıya dayanıklı fırın tepsisine diziyoruz

Doğranmış domates ve biberi bir kürdan yardımıyla patlıcanın üzerine alıyoruz

Ayırdığınız suyu tepsiye alıyoruz

Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz

Pilav yanında servis yapıyoruz

İslim kebabı hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın