Merhaba sevgili arkadaşım,
Baharı beklerken İstanbul’da bir anda bizi yanlış yola sokan buz gibi hava yine tüm terazilerimizi alt üst etti. Neyse ki bu buz gibi havalarda içimizi ısıtacak lezzetli tariflerimiz var. Ispanak köklerini atmaya kıyamıyorum. Yapraklar yemekte çözülürken kökler daha zarif görünür. Sizlerle daha önce paylaştığım zeytinyağlı ıspanak kökü tarifini sanırım hatırlarsınız.
İşte Borani ıspanağının hem yapraklarını hem de köklerini kullanabileceğiniz bir tarif. Ispanaklı burani deyince ilk olarak sotelenmiş veya hafif haşlanmış ıspanakla karıştırılmış sarımsaklı yoğurt aklınıza gelebilir. Evet aynı zamanda bir borani çeşididir Borani ülkemizin her yöresinde farklı şekillerde yapılmaktadır. Genellikle Doğu’da Borani de pek çok yemek gibi etli pişirilir.
Bir de nohuttan başka bulgur ekleyenler var. Dilerseniz içine 1-2 yemek kaşığı bulgur ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ıspanak kökleri ile birlikte 1-2 diş sarımsağı da ekleyerek yemeklerinize farklı bir tat katabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
Not: Ispanak köklerinin kumu daha iyi çıkarması için koyacağınız suya biraz sirke ekleyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Ispanaklı Burani Tarifi Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et 500 gr ıspanak kökü, 1 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 2-2,5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz ve karabiber
Baharat için:
- 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı
Ispanaklı buran tarifi nasıl yapılır?
Tavuk baş etini tencereye alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip yağsız bir tavada karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ete suyu çekecek tereyağı ekleyin. İnce kıyılmış soğanı ekleyin ve soğan şeffaflaşana kadar kızartın. Haşlanmış nohutları soğanlara ekleyip karıştırın. Tencereye 2 bardaktan fazla su ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharat için yoğurt ve yumurtayı çırpın, yemek suyunu azar azar ilave edip soğumaya bırakın. Sıcak su ile açtığınız baharatları tencereye ekleyin. Yıkayıp güzelce ayıkladığınız ıspanakları tencereye ekleyin. Kökler yumuşayana kadar pişirin, 1-2 dakika tuz ekleyin ve ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]