Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk lezzeti çay saatlerinde, kahvaltılarda severek tüketeceğiniz bir börek tarifi. Ispanağı daha önce pandispanya yaparak macun kıvamında denemiştim. Bu sefer dolguyu hazırlamak yerine doğrudan hamurda kullanmaya karar verdim.
Hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta ıspanak püresinin ne çok sulu ne de çok kuru olmasıdır. Bunun için ıspanağı haşladıktan sonra hafifçe sıkın, fazla suyunu alın ve blenderdan geçirin.
Böylece verdiğiniz ölçüye tam olarak uyma şansınız daha yüksek olacaktır. Ancak tarifte de belirttiğim gibi unun tamamını eklemek yerine 2 hatta 3 aşamada yoğurma kabına ekleyebilirsiniz.
Arzuya göre kalan püreyi iç harcın içine de ekleyebilirsiniz. Böylece hamur işlerinde ıspanağın lezzetini de artırmış olursunuz.
Aşk…
İçerik Tablosu
ıspanak tarifi malzemeleri
- 1 yumurta akı 125 gram tereyağ 5 su bardağı un 2 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı ıspanak püresi 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker
içeri:
- 150 Beyaz Peynir 2 Yemek Kaşığı Maydanoz
yukarı:
- 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam
Ispanaklı börek tarifi nasıl yapılır?
250 gr ıspanağı haşlayın. Süzün ve blenderdan geçirip soğumaya bırakın. 3 su bardağı unu yoğurma kabına alıp instant maya, tuz (mayanın içine tuz kaçmamasına dikkat edin) ve şekeri ekleyin. Unun içine sıvı yağı, oda sıcaklığındaki sinamekiyi, yumurta aklarını, yoğurdu ve püre haline getirilmiş ıspanağı ekleyip yoğurun. Yoğurma devam ederken kalan iki bardak unu ekleyin. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. Hamur yumuşaksa çalışma unu azar azar ekleyin ve 5 dakika yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamura top şekli verin ve üzerini streç filmle kapatarak 20 dakika bekletin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp küçük toplar haline getirin. Bezeyi hafif yağlanmış bir masaya alıp elinizle bastırarak hafifçe açın. Ortasına peynir ve maydanozlu harçtan 1 tatlı kaşığı koyarak kapatın. Kenarlarına çatal ucu ile bastırarak şekil verin. Tüm hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerini bir bezle örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın. Yumurta sarısını sütle çırpın, hamurla fırçalayın ve çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika (resimde görüldüğü gibi üzeri kızarana kadar) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]