medyauzmani.com

Ispanaklı Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ispanaklı börek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 24 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Hindi Ispanaklı Börek, Ispanaklı Börek Kek, Kremalı Ispanaklı Börek, Ispanaklı Börek Tarifi, Butik Pastalar

Çıkış tarihi: 11-28-2011

4 5 5 1

Bu aralar bir pasta yapmak istiyordum, bu yüzden uzun zaman önce eve aldığım bir fincan kalıbını aldım ve kullanmak için fırsat arıyordum. Pratik, farklı ve lezzetli bir tarif için kolları sıvadım. İsmini okuyan çikolata severler pastada ıspanak var mı diyebilir ama karşı çıkmadan bir kez denemenizi tavsiye ederim 🙂 Ispanak püresinin pandispanyaya verdiği tatlı yeşil ton pastaya çam havası katıyor. . Ayrıca kimse Bob’u kızdırmak istemez, değil mi? 🙂

hepinizi seviyorum..

ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

    3 yumurta 2 su bardağı elenmiş un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı ıspanak püresi, rondoda çekilmiş

Pastacı kreması:

    1,5 su bardağı süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya (azaltılabilir) 2 yemek kaşığı tereyağı Ispanaklı kek

kek kaplama:

    1 paket krem ​​şanti 1 su bardağı soğuk süt

Ispanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

Yarım avuç ıspanağı bol suda yıkayın ve küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile kaynatın. Haşlanan ıspanakları süzün ve rondodan geçirin. Herhangi bir pandispanya ve kekte olduğu gibi yumurtaları ve şekeri beyaz olana kadar çırpın. Yağ, un, kabartma tozu ve vanilya eleğini ekleyip biraz daha karıştırın. En son ıspanak püresini ekleyin ve tamamen karışana kadar karıştırın. Tüm iç yüzeyi yağ ile yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 30 dakika pişirin. Pastacı kreması malzemelerini bir sos tenceresine alıp orta ateşte koyulaşana kadar (pudingden daha koyu kıvamlı olmalı) karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın ve ara sıra karıştırın. Soğutulmuş, dinlenmiş pandispanyayı katlara ayırın (kolay dilimlemek için genellikle bir gün önceden pişiririm). Her kata soğumuş pastacı kremasından bol miktarda yayın. Krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile çırpın ve keki dıştan kapatın. Servis yapana kadar buzdolabında soğutun. Pandispanyayı keserken çıkan kırıntıları pastanın üzerine süs olarak kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın