Azizi Helal’den nefis bir börek tarifi daha gönderin. Kendisine teşekkür eder, başarılar dilerim.
Ispanaklı Tart
İçerik Tablosu
ıspanaklı börek tarifi malzemeleri
- 4 yufka 7-8 demet ıspanak 2 su bardağı süt 1 yumurta ½ su bardağı sıvı yağ 1 kuru soğan tuz ve karabiber
yukarı
siyah susam tohumları
yapılışı
Ispanaklar yıkanır, süzülür ve ince ince doğranır, soğanlar doğranır ve bir kevgir içinde yıkanır. Ispanağa ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın. Süt, sıvı yağ ve yumurta aklarını bir kapta karıştırıp tepsiyi yağlayın ve yufkalardan birini tepsiye dizin üzerine sütlü karışımı dökün. İkinci yufka 2’ye bölünerek diğer yufkanın üzerine karışım konulur ve diğer yufkada bu işlem yapılır. Bir avuç ıspanak alın, suyunu elinizle iyice sıkın ve hamurun üzerine koyun. Diğer yufkalar 2’ye bölünür üzerlerine aynı işlem uygulanır son katın arasına ıspanaklar koyulmaz sonra tekrar 2’ye bölünüp yağlanır birinci yaprak demet olarak kapatılır. Üzerine yumurta sürün ve susam ve çörek otu serpin. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]