Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta özellikle kahvaltıda servis etmeyi sevdiğim tarifleri paylaşmaya karar verdim. Bu böreklerden ilki benim için uzun kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan Ispanak Gülü.
Aslında patatesle peyniri bir arada o kadar çok seviyorum ki sadece fırında değil tavada bile pişiriyorum. Ispanak sevgim su teresi gibi 30 yaşından sonra başladı. Hatta taze ıspanağı pişirmeden pratik salatalar da yapıyorum. Bazen çiğden pratik ve lezzetli bir sos yapıyorum.
Beyaz peynir bence ıspanaklı gül ezmesine çok yakışıyor. O yüzden biraz ekliyorum. İçine beyaz peynir katacaksanız tuz miktarına dikkat etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
ıspanaklı gül böreği tarifi malzemeler
- 3 adet yufka 750 gram ıspanak 1 orta boy kuru soğan 100 gram beyaz peynir 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, kırmızı biber, karabiber
Sosu hazırlamak için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta (sarısının beyazı) üzerine serpmek için çörek otu veya susam
Ispanaklı gül böreği tarifi nasıl yapılır?
Soğanı soyun ve doğrayın. Ispanakları ayıklayın, 2-3 su ile yıkayın ki kumu kaybolsun ve iri parçalar halinde doğrayın. Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkadığınız ve yemeklik doğradığınız ıspanakları 2-3 defa karıştırarak kavrulan soğanın içine atın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Pişen iç harcı soğumaya bırakın. Soğuyunca beyaz peyniri ekleyin. Kasede zeytinyağı, yoğurt ve yumurta aklarını tamamen karışana kadar çırpın. Folyo yapraklarını masanın üzerine üst üste koyun ve iki parçaya bölün. Fırça veya kaşık yardımıyla hazırladığınız yoğurdu hamurların üzerine sürün. Ispanaklı harcı hamurun her yerine koyun (aralık kalmayacak şekilde eşit şekilde dağıtın) ve rulo şeklinde sarın. Tüm ruloları sağdan sola doğru yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye 3-4 cm aralıklarla dizin. Üstlerini kalan yoğurt bulamacıyla nemlendirin. Tepsideki böreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Son olarak üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]