Ispanağı yıkamak dışında başka şekillerde de çok faydalı olan bu kekler yumuşak, tatlı ve hafiftir.
Önce içini soğumaya hazırlıyoruz, ıspanağı sapından ayırıp yıkıyoruz, sonra kesiyoruz, iyice yıkanana kadar suyla dolu bir kaba koyuyoruz ve son olarak bekliyoruz. su ve sirke içinde bir süre bekletin ve süzün. Doğradığımız soğanları zeytinyağı ile tencereye alıp kavuruyoruz.
Soğanı yarı saydam olana kadar kızartın.
Yani, eğer tuzlu ve biberli ıspanak seviyorsanız, baharatlı seviyorsanız biber atıyoruz ve ıspanağın suyunu çıkarıyoruz.
Soğuduktan sonra rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
Kekimizin içini hazırladık (tuz eklerken kullanacağınız peynir tuzu miktarına dikkat edin).
Kurulum için ayrı bir yerde bir kase yoğurt, dört yumurta ve yağı çırpıyoruz ve oda hazır.
Keklerimizi yapmanın zamanı geldi;
Yufkamızın bir tanesini iç çamurumuzdan kaşıkla ıslatıyoruz.
Fırça yardımıyla koyuyoruz. Resimde gördüğünüz gibi dört tarafını da katlayarak bir dikdörtgen elde ediyoruz.
Katlanmış kısımları yağlayıp sararak uzun kenarına hazırladığımız ıspanaklı bir sıra koyuyoruz (ıspanak çamurunu bir sıra yerine tüm hamurun üzerine yayabilirsiniz)
Tepsinin boyutunu değiştirip diğer yufka için de aynı yöntemi uyguluyoruz ve tepsiyi dolduruyoruz.
Kalan yumurtalı karışımımızı üzerine yayın ve rulolarımızı istediğimiz büyüklükte keselim.
Üzerine çörek otu ve susam serpip yüz yetmiş derecede altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
Biraz ara verelim ve böyle servis edelim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]