İstanbul Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tatlıları sevmeyenler bile sevsin diye tatlı tarifleriyle geldim herkesin favori tatlısı olacak.

İstanbul Tatlısı için: Önce iç harcı hazırlayın. Bunun için sütü ve irmiği uygun bir tencereye alın, karıştırın ve uzun süre pişirin.

Ocaktan alıp ortasını karıştırarak koyulaşacaktır.

Daha sonra unlu karışım karıştırılır ve yoğrulur.Ceviz topları alınır ve ortalarına serçe parmak veya herhangi bir alet ve şekil ile bir delik açılır. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

Daha sonra hamur deliği yerine doldurulması gereken malzeme sıkma torbasına konularak ortasından sıkılır.

180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Tuz pişirilirken su hazırlanır.

Suyu bitince ocakta su ve şeker kaynamaya başlar, yarım limonu ilave edip 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.

İlk sıcaklığı yükselen tuzun içine biraz ısıtılmış şerbet dökülür.

Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis edilen ertesi günü bekleyen tatlımız harika bir lezzet 👌🏼😋.

Daha sonra yuvarlak tepside, kare tepside pişen tatlımızı aldım bol su çekti ve tarif edilenden daha güzeldi.☺️👌🏼

Deneyen herkese bol şans.

Not: Dilerseniz krema veya krem ​​şantiyi fırına verdikten sonra içini doldurmak yerine doldurmadan üzerine sürmek için kullanabilirsiniz tercih sizin ☺️👍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın