medyauzmani.com

Kızarmış Tavuk – En Sevdiğim Yemek

Merhabalar en sevdiğim tavuğu paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz.

Tavuk göğüslerini yıkayıp süzdükten sonra tencerede az tuz ve yeteri kadar su ile pişirelim. Faydalı olduğu için düdüklü tencerede pişirdim. Pişen tavuğu sudan ayırıp soğuttunuz.

Sosu güzelce kestikten sonra pişirmeye başlayalım.

Öncelikle bir tavaya sıvı yağımızı alıp salçamızı ekleyelim.

Domates kokusu çıkmaya başlayınca topladığımız tavuğu atıp karıştıralım.

Ardından dilerseniz tüm baharatları ve tuzu ekleyip hızlıca devam edin.

*** Biber salçası tuzlu olduğu için tavuğu pişirirken tuz ekliyoruz tuz miktarını kontrol edip ekliyoruz.

Kısık ateşte tüm tavuk parçaları baharatlarla demlenip iyice kavruluncaya kadar pişirelim.

Pişen tavuğu fırından alıp biraz soğumasını bekleyelim.

Servise çok mutlu bir an geldi. Ekmeğin arasına domates ve marul ya da pilav ile servis edebilirsiniz.

Bunu genellikle burrito ve ince lavaş ekmeği olarak yapıyoruz. Tadı güzel. Seçim senin. Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın