İstiridye mantarlı çedarlı börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sonu güzel havadan faydalanıp yazlık evimize kaçtık. Şu anki evim de çok sessiz ve sakin ama oradaki huzur bambaşka. Yıllardır gittiğimiz hafta sonları gözleme ritüelimiz var 🙂 Alternatif malzemelerle lezzetli ve pratik kahvaltılıklar yapıyorum.

İstiridye mantarı benim de mutfağımda uzun süredir kullandığım mantar türlerinden biridir. Kavak mantarı olarak da bilinir. Daha önce kızarmış istiridye mantarı ve biberli istiridye mantarı tarifinde yapılarından bahsetmiştim.

Bu yapraklı mantarın bağlandığı saplara doğru odunsu bir dokusu vardır ve pişirilmesi oldukça zordur. Bu yüzden sapın beyaz kısımlarını kesmeniz gerekiyor. Kesmezseniz, sapları pişirmeye çalışırken bir ömür dayanabilir ve narin yapraklar yanabilir.

Genelde kültür mantarı alıyoruz ama istiridye mantarını lezzetli dokusu ve tadı nedeniyle denemenizi tavsiye ederim. Güveçte mantar tarifi arayanlar için bu İstiridye Mantarı Güveç tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

İstiridye mantarlı ve cheddarlı börek tarifi için malzemeler

    2 yufka 500 gr istiridye mantarı 1 küçük soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 yumurta tereyağı tuz karabiber

İstiridye mantarlı kaşar köftesi nasıl yapılır?

İstiridye mantarlarının sert saplarını kesin ve küp şeklinde doğrayın. Soğanı da doğrayın. Mantarları zeytinyağı ile tavaya koyun. Biraz tuz ekleyin ve iki dakika kızartın. Doğranmış soğanı tavaya ekleyin ve mantarlarla birlikte soteleyin. Soğanlar yarı saydam olana ve mantarlar süzülüp hafifçe kızarana kadar soteleyin. Pişen mantarları soğuyana kadar ocaktan alın ve kaşar peynirini rendeleyin. Hamuru tezgaha alın, mantarlı harcın yarısını hamurun ortasına yayın ve üzerine taze rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Önce hamuru alt ve üst kısmı ortada birleşecek şekilde katlayın ve size bakan kısımlarına çırpılmış yumurtayı sürün. Ardından folyonun sağ ve sol kısımlarını bir kare oluşturacak şekilde katlayın. (Açılmaması için içine bir yumurta koyun) Teflon bir tavayı ısıtın, üzerine bir kaşık tereyağı ekleyin ve erimesini sağlayın. Hazırladığınız gözlemeyi kızgın tavaya koyun. Yapışmaması ve yüzeyinin yağlanması için hafifçe sallayarak pişirin. Pankekin bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirin ve resimdeki gibi kızarana kadar pişirin. Diğer böreği de aynı şekilde hazırlayıp pişirin. Pişen ekmekleri kesme tahtasına alıp rulo şeklinde sarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın