medyauzmani.com

Zeytinyağlı Taze Barbunya – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Blogumu açtığım 2007 yılında ilk kez zeytinyağında taze bezelye yaptım. Ben o zamanlar bu tarifi soğan ve domatesi közleyerek yapıyordum. Daha sonra yeşil fasulye ve börülceyi kavurmayı bıraktım çünkü onları çiğ pişirmek daha lezzetli.

Piyasada taze börülce bulunca tekrar pişirip sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Bildiğiniz üzere ne kadar çıtır çıtır olursa olsun pişme süresi biraz uzun oluyor. Bu nedenle düdüklü tencerede susuz da pişirebilirsiniz. Tencere yapacaksanız fazladan domates ekleyerek su eklemeyi azaltabilirsiniz ama her pişirdiğimde hep daha fazla su istiyor.

Börülce tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Fasulye salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Zeytinyağlı taze bezelye tarifi için malzemeler

    500 gram börülce 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Şeker

Zeytinyağlı taze börülce tarifi nasıl yapılır?

Fasulyeleri tıpkı taze fasulye gibi uçlarını alarak ayırın. Soğanı doğra. Domatesleri kesin. Soğanı tencereye alıp zeytinyağını ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip biraz daha kavurun. Siyah bezelye ve sarımsağı ekleyip bir dakika soteleyin. Suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika pişmeye bırakın. Domatesleri karıştırın, tuz ve şeker ekleyin ve fasulyeler yumuşayana kadar 35-40 dakika bekletin. Kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlenmeye bırakın. Börülceyi oda sıcaklığında servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın