herkes için barış!
Bugün saldırı aşamasının son günü, yarından itibaren seyir aşamasına geçeceğim. Bu akşam gemi yolculuğu evresinin ne olduğu, bu süreçte neler yiyip içtiğimiz hakkında bir yazı hazırlayacağım.
Dün öğle ve akşam yemeklerinde deniz ürünlerini denedim. Öğleden sonra karides, akşam çipura hazırladım. Bu öğle yemeği için ızgarada somon bifteği pişirdim.
Marketten donmuş karides aldım. 250 gramlık paketler halinde satın alabilirsiniz. Sıralanıp temizlendiği için herhangi bir zorluğu yoktur.
Deniz ürünleri ile olan tatsız ilişkimi düzeltmek beni gerçekten şaşırtıyor. Eskiden ağzıma almazdım.
Bu tarife sosyal bir isim vermek istiyorsanız, ona Limon Otu Yatağındaki Karides de diyebilirsiniz. Amacımız karides kokusunu ortadan kaldırmak. Önümüzdeki günlerde yine nefis bir karides tarifim olacak.
Saldırı aşaması ile ilgili yazılarıma bu linklerden ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Izgara Karides Tarifi Malzemeler
- 8 adet karides (miktarı size kalmış, ben 4’erli 2 şişe sipariş ettim) ½ küçük boy soğan 1 adet sarımsak 8-10 adet maydanoz yaprağı 1 limon tuz ve karabiber
Sosu hazırlamak için:
- 5-6 yemek kaşığı diyet yoğurt Arzuya göre 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
Fırında karides şiş tarifi nasıl yapılır?
Karidesler hafifçe çözüldükten sonra şişlere geçirin. Soğan, sarımsak ve maydanozu doğrayın ve iyice karıştırın. Yarım limondan 4 ince dilim kesin. Karidesleri kısa aralıklarla pişireceğiniz fırın tepsisine dizin. Şişelenmiş karidesleri limonun üzerine yerleştirin. Üzerine kıyılmış sarımsak, soğan ve maydanoz serpin. Limonu sıkın ve tuz ve karabiber serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. (Damak zevkinize göre daha uzun veya daha kısa pişirebilirsiniz.) Sos malzemelerini güzelce karıştırarak karidesleri sosla birlikte servis edin.
Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]