medyauzmani.com

Izgara Sığır ve Sebzeler – En Sevdiğim Yemek

Vejetaryen Köfte Tarifi, Vejetaryen Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Türkiye gibi et ve sebzeleri fırında afiyetle yemeniz için yapıyoruz. Kuzu eti sevenler de yapabilirsiniz.

Öncelikle etimizi kasaptan alıyoruz. Bonfile kısmından en iyisidir.

Kestiğimiz etleri tepsiye alıyoruz.

Patlıcanı güzelce yıkayıp yıkayıp küp şeklinde kesip tepsiye diziyoruz.

Patatesleri soyup dilimleyin ve tepsiye dizin.

Kapya kırmızıbiber ve yeşil biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve bir tepsiye diziyoruz.

Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve tepsiye dizin.

Soğanı yıkayıp küp küp doğrayıp bütün sarımsakları soyup bütün olarak kullanıp bir tepsiye alıyoruz.

Bir kaseye 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı biber, baharatlar, 1/2 su bardağı zeytinyağı, tuz ve 1,5 su bardağı su ekleyip karıştırın.

Tepsiye koyduğumuz malzemeleri elimizle karıştırıyoruz.

Karıştırdığımız tepsiye hazırladığımız sosu döküyoruz.

Tepsinin üzerini ambalaj kağıdı ile kapatıp önceden ısıtılmış fırında etler suyunu çekene kadar 45 dakika pişiriyoruz.

Kağıdı çıkarıp servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediyoruz.

Fırında et yemeği ve sebzeler hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın