Meşhur İzmir bomba tarifini İzmir’e gitmeden evinizde yapmaya ne dersiniz? Enfes çikolatalı krema ile doldurulmuş bir tatlı nasıl yapılır? Oldukça basit, özellikle çocuklar buna bayılıyor.
İzmir bombasının sırrı için;
Kakaolu fındık kremasını yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp buzdolabında soğutun.
Hamuru yapmak için başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpın, diğer malzemeleri, pudra şekerini, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Hamurun dinlenmesi için üzerini streç film ile kapatıp 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve hamuru tek tek yüzeyde açın.
Buzluktan çıkardığınız kakaolu kremayı bir demet gibi açıp kapattığınız hamurun ortasına koyun. Fazla hamuru kesip yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 10-15 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Fırında fazla bekletmeyin fındık kreması genişleyecektir, fazla pişirmeyin sıvı hale gelsin.
İzmir Bomba’yı fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 👏👏
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]