Her yörenin köftesi kendine göre bilinir. Ama İzmir köftesi adı Türkiye’nin her yerinde biliniyor. Birçok restoranın temel yemeğidir. İzmir köftesinin özelliği, kullanılan malzemelerin kızartılması ve sulu bir yemek olmasıdır.
Köfte için soğanı çok az kesip rendeliyoruz. Ekmek kırıntılarını sevmiyorsanız, eski ekmek kırıntılarını da kullanabilirsiniz. Malzemeleri kıymaya eklemeden birleştirir ve kıyma ile ovursanız çok lezzetli oluyor. Ekmek kırıntıları, karabiber, tuz ve kimyon ve soğanı karıştırın, kıymayı ekleyin ve yoğurun.
Pişen eti 1/2 saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra kalıba döküp kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alın. Patatesleri elma dilimleri halinde kesip kızartıyoruz. Daha fazla yağ çekmesi için bir mutfak havlusuna alıyoruz.
Aynı yağda yeşil biberi birkaç kez çeviriyoruz.
Pirinci pişirdiğimiz tencere, pirinç tenceresi gibi sığ olmalıdır.
Bir tencereye biraz sıvı yağ koyup bir kaşık salçayı koyup sos yapalım. Köftelerin üzerine domates dilimleri, aralarına patates ve biber koyuyorum.
Ortasına tat vermesi için küçük tereyağı parçaları serpelim.
Kaynamasın diye ılık su dökelim, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Tel şehriyeli pirinç pilavı buna çok yakışıyor.
Aynı şekilde tepside hazırlayıp üzerini folyo ile kapatıp 180°C fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]