Kabak yemekleri kadar kabak böreklerini ve simitlerini de çok severim. İçine biraz dereotu ve peynir eklerseniz inanılmaz lezzetler elde edebilirsiniz. Bu börekleri yapalı neredeyse iki ay olmuştu ve bugün akşam tekrar yapmaya karar verdiğimde sizlerle paylaşmayı unuttuğumu hatırladım. Hemen editlediğim fotoğrafları buldum ve tarifi yazmaya başladım. (Geç olsun güç olmasın 😉
Dereotu sevmeyenler maydanoz veya taze nane kullanabilir. Evde kimse yoksa sadece kabak ve beyaz peynir yeterli olacaktır.
Beyaz peynir tuzlu ise iç harcı tattıktan sonra tuz eklemenizi tavsiye ederim.
Bu börekler hafif ama biraz acı olduğu için biraz karabiber ve kırmızı biber kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak tatlısı tarifi malzemeleri
- 3 orta boy kabak 4 yufka 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ½ demet dereotu 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt ½ su bardağı sıvı yağ Tuz Kırmızı pul biber Karabiber
Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Kabağı soyup rendeleyin ve elinizde sıkarak suyunu süzün. Dereotunu ince ince doğrayın, beyaz peynirle karıştırın ve kabağa ekleyin. Biraz tuz ve baharat ekleyerek doldurmayı tamamlayın. Yoğurt ezmesi için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı iyice çırpın. Yoğurtlu harcı borcam veya porselen fırın kabının tabanına yayın ve ilk katı kenarları dışarı gelecek şekilde yayın. Hazırladığınız iç harcın yarısını hamurun üzerine yayın ve yoğurtlu harçtan hamurun her iki tarafına yayın ve tepsiye hamurun üzerini kapatacak şekilde sarın. Üçüncü yufkayı açın ve üzerine kabak harcının tamamını koyun, ikinci yufka için yaptığınız işlemin aynısını yapın. Son olarak ilk yufkanın dış kısmına yoğurdu koyup içe doğru katlayın ve kalan yoğurtlu harcı üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Dilimler halinde kesin ve dağılmaması için sıcakken servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]