Merhaba sevgili arkadaşım,
Geliyor derken Ramazan ayı geldi ve bitmek üzere. Bu yıl benim için çok huzurlu ve verimli bir ay oldu. İşim gereği hafta içi olduğu gibi hafta sonları da yoğun ve yorgundum. Tatil boyunca bir iki gün dinlenebildiğim için gerçekten çok mutluyum.
Okul iyi gidiyor, ikinci veya üçüncü sınavı geçtik. Sonuçlar benim için çok tatmin edici. Benim gibi sürekli yemek yapan birinin bile bilmediği o kadar çok detay ve püf noktası var ki, hayret ediyorum. Eğitim sürecinden sonra sizlerle birkaç tarif ve püf noktası daha paylaşacağım.
Şimdi gelelim uzun zamandır sizlerle buluşmayı bekleyen kabak çiçeği dolması tarifime. Aslında benim gibi İstanbul’da yaşayanlar için işin en zor kısmı kabak çiçeğine ulaşmak.
Fırsatınız olursa bu yılın son kahvaltısı için mutlaka deneyin derim.
Şimdiden teşekkürler ve sevgiler…
İçerik Tablosu
kabak çiçeği dolması tarifi malzemeler
- 8 adet kabak çiçeği 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 2 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yenibahar, karabiber ve tuz 2 tatlı kaşığı sıcak su 1 tutam ince kıyılmış dereotu 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Kabak çiçeği dolması tarifi nasıl yapılır?
Tavaya zeytinyağını ve fıstıkları alıp fıstıkların rengi hafif değişene kadar kavurun. İnce kıyılmış kuru soğanı fıstıkların üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Kızaran soğanlara pirinç, kuş üzümü ve baharatları ekleyip orta ateşte 1 dakika soteleyin, ardından sıcak suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen iç harcınıza dereotunu ve maydanozu ekleyip ara sıra karıştırarak karıştırın ve soğumaya bırakın. Kabak çiçeklerinin ortasındaki iç çiçekleri koparmadan çıkarın. Hazırladığınız harcı çok sıkıştırmadan doldurun. Çiçek yapraklarını resimdeki gibi kapatın ve saksıya dizin. Çiçeklerin yarısına gelecek kadar su ekleyin, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]