İşte size dün bahsettiğim kabak topları. Görsel olarak mükemmeller, masadaki sevimli topları görünce insanın acıkıyor. Yapması da eğlenceli ama size kötü bir haberim var, biraz acı verici. Tadı alışık olduğumuz balkabağı çeşidi değil, ilk başta benim hatam mı diye düşündüm ya da ekleyince ama balkabağının dibini yediğimde acılığın balkabağından geldiği anlaşıldı. Benim yaptığımdan daha dolgun olduğu için ben bahçeden 2-3 tane körpe patlıcan ekleyip birlikte pişirdim, bence daha tatlı oldular. Şimdi, bu balkabakları genelde böyle mi, yoksa şimdiye kadar satın aldığın tek balkabağı mı? İlk denemem olduğu için bilmiyorum. Daha önce deneyen arkadaşlar varsa ve bilgilendirirlerse çok sevinirim. Aşk…
Kabak dolması tarifi malzemeleri
- 5 top kabak 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 domates Yarım kutu çam fıstığı 3-4 yemek kaşığı kuru üzüm Yarım limon Yarım kuru nane Baharat dolması Karabiber Şeker ve tuz
Tarifle doldurulmuş kabak topları nasıl yapılır?
Soğanları ve domatesleri yemeklik olacak şekilde biraz daha ince doğrayın (dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz). Küçük bir tencereye zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış kuru soğanı ve tuzu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Pembe soğanlara domates, pirinç, yer fıstığı, kuru üzüm ve istediğiniz baharatları ekleyin. Pirinci hafifçe şeffaflaşana kadar kızartın ve ocaktan alın. Kabağı yıkayın, alacalı yapraklarını sebze soyacağı ile soyun, saplarını alttan 2-3 cm kesin. Kabuğuna çok yaklaşmayın, kabağın içini çok az tuzla ovun ve hazırladığınız iç harcını doldurun. Tavaya fazla boşluk kalmayacak şekilde dizin (kalan yufka ile patlıcan ve biberleri doldurabilirsiniz). Kapağın sadece yarısını kaplayacak kadar su ekleyin, suya 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. yaklaşık 25 dakika. Pişirin ama ocaktan almadan önce pirinci kontrol edin. Pişen kabakları servis tabağına alıp bol dereotu ve limonla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]