Merhaba sevgili arkadaşım,
Kızım ek gıdaya geçerken, bütün yaz boyunca beklediğim kabakları mutfağımda hep bulundurdum. Kabak şekerini zaten çok severim ama son yıllarda balkabağı tartarından kızarmış balkabağına kadar daha birçok tarifte kullanmaya başladım.
Hatta o kadar çok tarifte kullandım ki blogumun En Popüler 10 Tarif Listesi’ne bile girdi.
Bugüne kadar her türlü humus tarifini yaptım ama bu gerçekten bir başka. Nedeni ise kabak, nohut ve tahinin mükemmel uyumu. Zaten balkabağı ve tahin karışımından kötü bir şey çıkacağını düşünmüyorum.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak nohut malzemeleri
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kabak 3-4 yemek kaşığı tahin 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş ezilmiş sarımsak 1 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon tuzu
yukarı:
- Kabak çekirdeği içine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nohutlu kabak tarifi nasıl yapılır?
Ayırdığınız nohut ve balkabağını blender veya mutfak robotunun kasesine alın. Yüzeye tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon ve sarımsak ekleyin ve kısa süre bekletin. Nohutlar pürüzsüz bir kıvam alana kadar cihazı çalıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir dokuya sahip olan nohutları servis tabağına alın. Kabak çekirdeği ve zeytinyağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]